Ilie Bolojan: 2023 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru Bihor, din ultimii 30

2023 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru Bihor, din ultimii 30, cu cele mai mari lucrări derulate în Oradea şi în judeţ. Este vorba de drumuri, poduri, pasaje pentru o infrastructură rutieră mai bună, şcoli noi şi spitale cu condiţii mai bune, un judeţ mai curat, reţele de utilităţi extinse în zona rurală a judeţului şi condiţii de dezvoltare pentru anii următori, spune preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, şeful administraţiei judeţene.

El susţine ca aceste rezultate sunt efectul unor colaborări pe care le-au în acest mandat în primul rând între autorităţile din judeţ, între Consiliul Judeţean şi Primărie, între Consiliul Judeţean şi Prefectură, între Primăria Oradea şi Guvern, între CJ Bihor şi Guvern, şi celelalte primării din judeţ.

Constatând probleme de mobilitate în zona metropolitană, s-au dezvoltat proiecte în reţeaua de centuri; s-au găsit soluţii de trafic în Oradea; au propus reţeaua de parcuri industriale în juet la Beiuş, Ştei, urmând ca în debutul anului viitor să se semneze contractele de finanţare pentru patru parcuri de specializare inteligentă.

De asemenea s-au folosit toate oportunităţile care au apărut în aceşti ani, astfel încât să se implementeze proiecte, precum trenul metropolitan, respecti păstrarea conditiilor din ariile protejate ale Bihorului, mai spune Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri