Ilie Bolojan a anunțat montarea ultimelor grinzi la centura Sânmartin

Ieri a fost dezafectat ultimul stâlp de înaltă tensiune situat pe amplasamentul pasajului suprateran aflat în construcție la intersecția dintre centura Oradea și varianta ocolitoare (centura) Sânmartin. S-au creat astfel condițiile pentru montarea grinzilor pe ultima deschidere a acestui pasaj. S-au montat două grinzi în cursul dimineții. Până la sfârșitul zilei se vor monta și ultimele două grinzi, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan

Cu acestea se încheie montarea tuturor grinzilor pe cele două pasaje ale acestei centuri.

La pasajul suprateran de peste drumul comunal spre stațiunea Băile 1 Mai lucrările sunt mai avansate, fiind turnată și placa de suprabetonare. În săptămânile următoare se vor realiza toate armăturile și la pasajul de peste centura Oradea, urmând să fie turnată placa de suprabetonare și realizată hidroizolația. Cu montarea tuturor grinzilor se intră în ultima etapă a lucrărilor: turnarea stratului de asfalt, montarea balustradelor de protecție, semnalizarea și marcajele.

În luna mai va fi deschisă circulația pe varianta ocolitoare Sânmartin.

Mulțumesc constructorilor și echipei de proiect pentru avansul lucrărilor. Le cer scuze tuturor celor care tranzitează centura Oradea în zona pasajului pentru inconveniențele generate de lucrările de construcție. Din primăvară circulația prin Sânmartin se va face mai fluent, centura urmând să preia o parte din trafic. Vor fi câștigati cei care vin dinspre Beiuș, dar și localnicii din Sânmartin și Cordău. În plus, cei care locuiesc în zona Haieu – Betfia vor avea o ieșire suplimentară spre Oradea, a completat Ilie Bolojan.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri