Ilie Bolojan a discutat cu ambasadorul Germaniei despre reluarea zborurilor de pe aeroportul Oradea

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania,  vizitează, marți, Oradea  iar în cursul dimineții s-a întâlnit cu Ilie Bolojan.

În contextul în care Germania este cel mai important partener economic al țării noastre, cea mai mare parte a discuției s-a axat pe probleme de creștere în continuare a dezvoltării economice. I-am mulțumit pentru buna colaborare pe care orașul nostru a avut-o cu ambasada Germaniei în toți acești ani, a scris primarul, pe Facebook, după întrevedere.

În aceeași postare, edilul a precizat că a mai discutat aspecte care țin de dezvoltarea orașului Oradea, despre conectarea orașului la sistemul european de autostrăzi și despre reluarea zborurilor de pe aeroportul Oradea pe relația Germania, de posibilitatea dezvoltării unor colaborări cu primării din Germania.

Atragerea de investitori în Oradea va rămâne o direcție importantă și în anii următori iar companiile germane au un potențial mare de a genera astfel de investiții. La solicitarea noastră, dl ambasador ne-a asigurat de sprijinul domniei sale pentru colaborarea cu Institutul Goethe, în vederea îmbunătățirii predării limbii germane la Liceul Schiller și pentru susținerea colaborării între universitățile orădene și universități tehnice germane, a completat Bolojan.

Începând cu ora 17.00, în sala mare a Primăriei Oradea ambasadorul Cord Meier-Klodt va participa la o masă rotundă pe tema ”Perspectivele dezvoltării economice în Oradea”, eveniment la care vor lua parte reprezentanți ai companiilor din Oradea, ai mediului economic și academic.

 

Distribuie informația
Alte știri