Ilie Bolojan: ”A fost semnat contractul de finanțare pentru investițiile în drumurile județene din Bihor”

.
Prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, în județul Bihor se vor construi 37,64 de km de drumuri noi. Alți 36,1 km de drumuri județene existente vor fi reabilitați. Miercuri seară a fost semnat contractul de finanțare pentru investițiile în drumurile județene din Bihor, a anunțat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan

Valoarea totală a investițiilor este de 130 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro reprezintă fonduri europene.

🔹 Drum județean existent aflat în reabilitare:
⏺️ Salonta – Tinca 23,3 km
⏺️ Oșorhei – Copăcel 12,8 km

🔸 Drumuri județene noi
⏺️ Padiș – Ic Ponor – 9,74 km
⏺️ Centura Sântandrei – 5 km
⏺️ Centura Nojorid – 8,4 km
⏺️ Centura Oșorhei – 5,8 km
⏺️ Centura Biharia – 8,7 km

Rețeaua de centuri din zona metropolitană a Oradiei va descongestiona circulația și va reduce numărul de accidente la ieșirile din oraș. În această zonă sunt cele mai mari valori de trafic din județul Bihor, peste 20.000 de mașini pe zi.

Drumul montan Padiș – Ic Ponor va asigura legătura, prin Apuseni, cu județul Cluj și va contribui la dezvoltarea turismului în zonă.
Modernizarea drumului Salonta – Tinca va permite o legătură bună în sud-vestul județului Bihor spre viitorul drum expres Arad – Oradea.
Contribuția județului nostru va fi de peste 50% din valoarea investițiilor, parte urmând să fie asigurată printr-un credit, parte din veniturile încasate de Consiliul Județean Bihor.

Cu excepția drumului prin Apuseni, unde lucrările vor începe anul viitor, la toate celelalte proiecte lucrările sunt începute și sunt destul de avansate.

Săptămâna viitoare vom depune solicitările de plată pentru lucrările realizate până în prezent. Decontarea cheltuielilor din fonduri europene ne permite să asigurăm fluxurile de plăți către constructori și continuarea lucrărilor. Mulțumesc echipelor de proiect din Consiliu și partenerilor de la ADR Nord-Vest pentru eforturile depuse în vederea semnării contractului, și-a încheiat Ilie Bolojan mesajul pe Facebook.

Distribuie informația
Alte știri