Ilie Bolojan: Alianţa Vestului Nu pune în pericol integritatea teritorială a României

Primarul Ilie Bolojan se arata deranjat de reacţiile critice la adresa înfiinţării Alianţei Vestului. Edilul a respins orice fel de acuzaţie de separatism, de punere a Vestului contra Capitalei, spunând că nu există nici o bază reală în aceste lucruri.
„Până acum, reacţii de acest tip au venit de la nişte membri ai unui partid sau altul sau de la persoane care sunt comentatori de profesie, dar nu există nimic în spatele lor niciodată (…). Dar în mod cert, indiferent ce comentarii vor fi, noi respingem orice fel de acuzaţie de separatism, de punere a Vestului contra Capitalei şi aşa mai departe, nu există nici o bază reală în aceste lucruri, însă principiul autonomiei locale şi principiul asocierii sunt nişte reguli care nu pot fi contestate”, a spus Bolojan la RFI, potrivit News.ro.

El a explicat că Alianţa Vestului propune ca un grup de localităţi să gestioneze ele direct fondurile europene, cu atât mai mult cu cât aceste localităţi au dovedit că au capacitatea administrativă să deruleze astfel de proiecte.

„Noi nu punem Vestul contra Sudului sau contra Estului, nu acesta este scopul. Guvernele noastre trebuie să lucreze după nişte priorităţi. Din păcate, de mulţi ani, guvernele României schimbă priorităţile de la un Guvern la altul, de la un ministru la altul şi cum guvernele şi miniştrii se schimbă foarte des, se lucrează nu după nişte priorităţi, ci după mofturile de foarte multe ori ale unui om sau altul. De aia, în loc să inaugurăm autostrăzi, inaugurăm cioturi de autostrăzi. Ceea ce propunem noi sunt proiecte care nu rezolvă problemele doar ale unor oraşe, ci rezolvă problemele unor regiuni întregi”, a mai spus Ilie Bolojan.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri