Ilie Bolojan: Centura Biharia ar putea fi gata în vara anului viitor

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat într-o conferință de presă susținută luni, 7 august, câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor la Centura Biharia. În urma evaluării celor șase oferte depuse, a fost desemnată Asocierea Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea ofertei câștigătoare este de 55.767.745,17 lei, fără TVA, aproximativ 70% din pretul estimat. Termenul pentru depunerea contestațiilor este 16 august 2023.

„Dacă lucrările vor începe în luna august, acestea vor trebui finalizate în vara anului viitor. În cazul în care nu vor fi contestații, vom putea semna contractul de execuție la finalul săptămânii viitoare. Altfel vom fi nevoiți să așteptăm deciziile Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

Durata de execuție a proiectului este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Centura Biharia este compusă din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocolește localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centură.

Distribuie informația
Alte știri