Ilie Bolojan cere ca o parte din fondurile PNDL sa fie distribuite pentru cofinanțarea proiectelor europene”

Asociația Municipiilor din România, care reunește primarii marilor orașe, propune o mișcare radicală, cu impact atât pe bugetul anului 2020, cât și pe absorbția fondurilor europene: mutarea unor bani alocați în mod normal controversatului PNDL către confințarea proiectelor cu fonduri UE.

Ilie Bolojan, președintele executiv al Asociației Municipiilor (AOR) a declarat pentru G4Media.ro că propunerea se referă la proiectele din PNDL (programul național de dezvoltare locală) care nu sunt viabile și nu aduc valoare adăugată comunităților.

”Există proiecte în fază inițială pe PNDL care nu genereaza nici creșteri economice in viitor, nici nu au logică a rentabilității. Exemplul unei comune din Bihor, unde s-au reconstruit prin PNDL grădinițe care acum sunt goale pentru că nu există copii, iar una va fi transformată în capelă. Cred că e mai fezabil ca acești bani, în urma unei analize de prioritizare, să se aloce pentru cofinanțarea proiectelor europene care să aducă plusvaloare pentru comunități”, a declarat Bolojan pentru G4Media.ro.

Primarul de Oradea a mai spus că în acest moment autoritățile locale au depus proiecte pentru finanțare pe fonduri europene în Programul Operațional Regional (POR) peste limita alocată inițial de Comisia Europeană, dar guvernul a anunțat luni că s-a aprobat o suplimentare de peste 230 milioane de euro pe POR. Or, tocmai pentru cofinanțarea acestor proiecte suplimentare ar putea fi folosiții banii din PNDL, a mai spus Bolojan. Citeste integral pe g4media.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri