Ilie Bolojan: „Cred că se cuvine să fim mândri că suntem români și să demonstrăm fiecare prin ceea ce facem astăzi că țara noastră poate avea un viitor luminos”

De Ziua Orasului, primarul Ilie Bolojan s-a adresat oradenilor care au participat la manifestarile din Piata Unirii

Primarul a mulțumit tuturor celor prezenți la această sărbătoare, după care a vorbit despre semnificația pentru orădeni a celor două evenimente: 12 octombrie 1918 și 12 octombrie 1944, dar și despre modul în care generația actuală poate contribui la marcarea evenimentelor istorice.

„Cred că trebuie să ne gândim în aceste momente istorice cu recunoștință și cu respect la cei care au luat decizii și care au condus comunitatea românească din Transilvania, care au condus guvernele României din această perioadă, pentru că imediat în luna noiembrie am preluat capitala și am declarat război Germaniei și Austro-Ungariei, iar trupele române au intrat treptat, treptat până aproape de Alba Iulia la data de 1 decembrie 1918. Am încercat să punem pe fațadele acestor clădiri din Piața Unirii imagini cu aceste personalități ale istoriei: patriarhul Miron Cristea, cardinalul Iuliu Hossu, în semn de respect pentru cei care au bătut un cui pentru România Mare. Dragii mei, la 100 de ani, eu cred că se cuvine să fim mândri că suntem români și să demonstrăm fiecare prin ceea ce facem astăzi că țara noastră poate avea un viitor luminos. Dumnezeu să aibă în pază România! La mulți ani, Oradea!”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri