Ilie Bolojan despre criza de la UPU: „In afara de domnul doctor Borcea, nu si-a mai inregistrat nimeni demisia”

„Avand in vedere ca in aceste zile, in toata tara, nu numai in Oradea, sunt proteste ale angajatilor din sanatate fata de efectele legilor salarizarii, efecte care au aparut si in Oradea, sunt dator in calitate de primar al municipiului  sa va prezint un tablou al situatiei si al efectelor”, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa Ilie Bolojan.

Edilul a sustinut ca aceasta lege a ajuns sa determine miscari in tot sistemul sanitar. La Oradea, autoritatile au avut de ales intre doua variante: sa aplice un spor redus la toata lumea sau sa ia masuri diferentiate avand in vedere ca nimanui sa nu-i scada salariul. Bolojan a ales a doua varianta care a generat insa nemultumiri mai ales in UPU. Datorita faptului ca unitatile de Ambulanta sunt salarizate pe o linie care nu intra in aceste constrangeri, un medic de acolo va primi net 16-17.000 lei. In schimb, cei de la UPU, nu pot beneficia de sporurile maxime apre o diferenta de 3-4000 lei, chiar daca acestia fac acelasi lucru, a mai explicat Bolojan care sustine ca in afara de domnul doctor Borcea, nu si-a mai inregistrat nimeni demisia.

„Conducerea Spitalului Judetean va discuta de la caz la caz demisiile daca acestea vor fi inregistrate. Eu sper sa nu ajungem in astfel de situatii, mai ales avand in vedere nivelul salarial”, mai spune primarul

„Noi am considerat ca oamenii care sunt mai bine platiti in sistemul sanitar pot astepta o luna de zile, sa nu castige cat li s-au spus ca vor castiga pentru ca oricum au salarii mari, in asa fel incat, dupa balbaielile guvernamentale sa putem stabiliza lucrurile”, a declarat Ilie Bolojan.

In final, primarul a precizata ca nu exista nicio problema in momentul de fata in spitale si ca toate sectiile functioneaza. „Sper ca Guvernul sa ia maine o decizie care sa detensioneze situatia”, a incheiat Bolojan.

Citeste declaratiile livetext

Distribuie informația
Alte știri