Ilie Bolojan: Drumul legătură pe patru benzi către Autostrada Transilvania, aprobat

Comisia Tehnică a CNAIR a aprobat indicatorii tehnico-economici ai legăturii de patru benzi dintre municipiul Oradea și viitoarea autostradă Transilvania. Proiectul a fost realizat de Zona Metropolitană.

Acest nou drum cu profil de autostradă va lega centura urbei din zona Calea Sântandrei de viitoarea autostradă, pe care o va „înțepa” la 2,5 km de graniță, într-un nod rutier.

„Lungimea acestui nou drum va fi de 19,5 km. Am finalizat și procedurile necesare exproprierii terenurilor afectate de această investiție. Investiția va fi realizată de Compania de autostrăzi printr-o finanțare europeană și se ridică la aproape 150 de milioane de euro. Dacă nu vor fi probleme, ar urma ca, în primul trimestru al anului 2019, să se aprobe indicatorii proiectului printr-o hotărâre de guvern, inclusiv să se finalizeze exproprierea. Lucrările ar putea începe la sfârșitul anului 2019. În doi ani de zile, cam în același timp cu finalizarea primelor tronsoane ale autostrăzii Transilvania de la intrarea în țară, s-ar putea termina și această legătură rutieră, foarte importantă pentru Oradea și județul Bihor”, anunţă primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de facebook.

Distribuie informația

Alte știri