Ilie Bolojan: Încep lucrările la drumul de legătură de lângă aeroport

Primarul Ilie Bolojan a anunţat pe pagina sa de socializare că vor demara lucrările la drumul de legătura de lângă aeroport. Noul drum, în lungime de 860 de metri (marcat pe hartă cu roşu), va descongestiona accesul la Piaţa 100 și va fi o legătură bună între centură și Calea Aradului.

Am semnat vineri la București contractul de preluare a porțiunii de drum din spatele complexului ERA Shopping de la reprezentanții companiei OMILOS, proprietarii acestuia. Porțiunea de 320 de metri face parte din drumul ce va face legătura dintre giraţia de la colțul cartierului Europa (unde se construiește pasajul suprateran de 4 benzi pe centură) şi Calea Aradului. Mulţumesc reprezentanților companiei pentru dreptul de superficie pe care ni l-a dat şi care ne permite să începem proiectul, a spus edilul.

Miercuri, 3 iunie, se va semna contractul de execuție a drumului. Licitația a fost câștigată de firma PORR, cea care lucrează și la pasajul din zonă. Lucrările vor începe în iulie și se vor termina până la sfârșitul anului, odată cu cele de la pasaj. Valoarea lucrărilor este de 900.000 euro.

Drumul are 4 porțiuni. Prima, cea preluată vineri, în spatele ERA, 320 metri. A doua, de 125 de metri, traversează zona de balizaj a aeroportului. A treia, de-a lungul pieței, are o lungime de 270 de metri. Al patrulea sector se suprapune cu platforma amenajată de acces la Piaţa 100, racordându-se la sensul giratoriu de pe centură, are o lungime de 145 de metri.

Ne cerem scuze orădenilor şi celor aflați în tranzit pe centură pentru deranjul şi blocajele generate de lucrările la aceste proiecte. Anul viitor însă, circulația și accesul în zona Centurii – Piața 100 se va face fluent și în siguranță, a mai precizat primalul Ilie Bolojan.

Alte știri