Ilie Bolojan: Începem lucrările la Parcul Științific din Oradea

CJ Bihor a recepționat proiectul tehnic al Parcului Științific și Tehnologi, iar în cursul acestei săptămâni se va da ordinul de începere a lucrărilor de construcție, a anunțat preledintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan.

Firma ERBAȘU, constructorul ce va realiza proiectul, va începe lucrările în doua jumătate a lunii aprilie, după Paști. Într-un an de zile lucrările vor fi terminate. Din toamna anului viitor proiectele tehnice ale firmelor orădene partenere și ale Universității vor putea fi dezvoltate în această locație.

Obiectivul general al proiectului este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor. Construcția va fi realizată pe strada Ceyrat, lângă campusul universitar.

Vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Datorită creșterii prețurilor la materialele de construcție, față de valoarea inițială contractată anul trecut, valoarea proiectului construcției este mai mare cu 14%.

În vara acestui an, în paralel cu lucrările de construcție și după consultarea partenerilor noștri, vom achiziționa și echipamentele necesare desfășurării activităților.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene.

Distribuie informația
Alte știri