Ilie Bolojan: Investițiile in dezvoltarea rețelelor de gaz, o prioritate pentru Bihor

„Calitatea vieții într-o comunitate este dată și de accesul la rețelele de infrastructură: drumuri, apă și canalizare, gaz, electricitate, telefonie. De aceea, atragerea de investiții pentru dezvoltarea acestor rețele este o prioritate pentru județul Bihor”, spune Ilie Bolojan, șeful administrației județene.

Consiliul Județean Bihor a susținut pregătirea unor proiecte în vederea extinderii acestor rețele. Pe baza documentelor elaborate de 19 primării, pe parcursul acestui an şi până în primăvara anului viitor, vor începe lucrările de extindere a rețelelor de gaz în aceste localități, finanțate din fonduri europene, guvernamentale, din bugetele locale și din fonduri private asigurate de firmele concesionare, dă asigurari Ilie Bolojan.

8 localități au câștigat finanțare europeană pentru extinderea rețelelor. Rieni, Buntești, Pietroasa, Drăgăneşti şi Lazuri de Beiuș au semnat în această săptămână contractul de finanțare de peste 77 milioane lei, iar Nojorid, Oșorhei și Paleu ar urma să semneze contractul de peste 78 milioane lei săptămâna viitoare.

De asemenea, 7 localități au finanțarea asigurată din fonduri guvernamentale: Sânmartin – 92 milioane lei; Aleșd, Aștileu, Țețchea și Tileagd – 115 milioane lei; Ciumeghiu – 32 milioane lei. Cociuba Mare – 25 milioane lei. Aceste localități au depus proiectele pe fonduri europene. Nu au putut primi finanţare din cauza sumelor reduse alocate programului. Fiind eligibile, Guvernul României a decis să le finanțeze. În cursul lunii iulie, cele 7 primării ar urma să demareze licitațiile pentru proiectare și execuție, dar și pentru concesionarea viitoarelor rețele.

4 localități își introduc rețele de gaz prin parteneriatul cu firmele care au câștigat concesiunea rețelelor: Ștei și Lunca au contractul de anul trecut iar lucrările sunt începute; Sânnicolau Român a finalizat licitația anul acesta; Cefa va avea rețea de gaz pe baza investiției asigurate de firma concesionară. În aceste zile s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

„Mulțumesc primarilor și echipelor de proiectanți și consultanți pentru eforturile depuse în vederea asigurării finanțării acestor proiecte. În perioada următoare, concentrarea va fi pe revizuirea proiectelor, organizarea licitațiilor și execuția proiectelor. Având în vedere valoarea totală a acestor proiecte, de aproape 100 de milioane de euro, de schimbările de prețuri și de complexitatea lucrărilor, va urma o perioadă dificilă pentru închiderea proiectelor. La finalul acestora, după ce şi preţurile la gaz se vor stabiliza, mii de locuințe din județul nostru vor avea acces la această infrastructură. Rețelele de gaz vor permite și dezvoltarea de noi afaceri și locuri de muncă în aceste zone”, mai spune Ilie Bolojan pe pagina sa de facebook.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri