Ilie Bolojan: La finalul lunii iunie, toate lucrările de pe Calea Aradului vor fi finalizate

Primarul Ilie Bolojan a prezentat în conferința de presă de luni, 9 martie, situația principalelor lucrări de investiții derulate în prezent de Primăria Oradea, care generează blocaje în trafic, stadiul acestora și termenele de finalizare.

Una dintre lucrările care generează probleme în trafic, la intrarea dinspre Arad, este extinderea liniei de tramvai. În momentul de față se lucrează pe tronsonul situat între Pârâul Peța și intersecția cu str. Vlădeasa.

”Mâine (marti) urmează să vină șinele de tramvai. Acestea au o lungime de 25 m. Astfel, până la finalul lunii martie urmează să se termine aceste lucrări, respectiv să fie amplasate liniile de tramvai până la intersecția cu strada Vlădeasa. O altă problemă deranjantă pentru trafic este dezafectarea girației de la intersecția străzii Vlădeasca cu Calea Aradului. În cursul lunii aprilie va fi dezafectată această girație și se va face legătura între liniile de tramvai amplasate de o parte și de alta a girației de pe Calea Aradului, în așa fel încât la finalul lunii aprilie toată linia de tramvai extinsă, de la intrarea pe Calea Aradului și până la Peța să fie finalizată.”

În paralel cu aceste lucrări, în zona Calea Aradului se derulează și lucrări de asfaltare. Pentru finalizarea acestora, va începe în cursul lunii aprilie, înlocuirea rețelei pluviale de pe Calea Aradului. După aceea, în cursul lunii mai va fi frezată toată Calea Aradului și reasfaltată.

”Estimăm că la finalul lunii iunie, toate lucrările de pe Calea Aradului vor fi finalizate, respectiv linia de tramvai, rețelele de apă pluvială, frezarea asfaltului și așternerea unui nou covor asfaltic, în așa fel încât de la sfârșitul lunii iunie să se circule în condiții bune pe toată Calea Aradului”, a mai zis edilul .

În paralel se derulează și alte lucrări în această zonă. Astfel, înspre intersecția cu centura se lucrează la cele 2 bretele, cea de viraj dreapta înspre Sântandrei și cea de viraj înspre Arad – zona viitorului magazin Hornbach. Și aceste lucrări vor fi finalizate până la finalul lunii iunie.

Alte știri