Ilie Bolojan la hotnews.ro: Nu vom cumpăra autobuze electrice/ Subvenția la energie termică va fi eliminată treptat până în 2020 /Vom extinde linia de tramvai cu 7 km

Primăria Oradea va extinde linia de tramvai a orașului cu circa 7 km și va achiziționa 20 de tramvaie noi, a declarat primarul Ilie Boljan, în întâlnirea live HotNews.ro.

Proiectele sunt în fază de licitație, tramvaiele urmând să fie achiziționate anul viitor, iar lucrările de extindere a infrastructurii – până în 2020. În ceea ce privește autobuzele electrice, municipalitatea nu va achiziționa acest tip de autovehicule, deoarece cele Euro 6 costă 200-250.000 de euro.

”Un autobuz electric se ridică la 450.000 de euro. Acumulatorul electric trebuie înlocuit din doi în doi ani și costă 200.000 de euro. Nu este bine să punem carul înaintea boilor, trebuie să adoptăm soluții la problemele noastre”, a declarat primarul. 

Subvenția la energie termică va fi eliminată treptat până în 2020, după modernizarea sistemului de termoficare, prețul gigacaloriei urmând să rămână la același nivel, mai spune Bolojan.

După aplicarea supraimpozitării cu 500% la clădirile dărăpănate, numărul autorizațiilor de construire emise de la an la an s-a dublat, mai spune edilul. Citeste mai departe

Distribuie informația
Alte știri