Ilie Bolojan: La mulți ani, Politehnica Timișoara! Video

Miercuri 11 noiembrie 2020, s-au împlinit 100 de ani de la semnarea, de către regele Ferdinand, în 11 noiembrie 1920, a Decretului de înființare a Școlii Politehnice, actuala Universitate Politehnica Timișoara.

Universitatea Politehnica Timişoara, instituție de cercetare avansată şi educaţie, este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice, cât şi prin activitatea de excepţie a unor academicieni prestigioşi.

Cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenţi. În cadrul celor 25 departamente îşi desfăşoară activitatea peste 800 cadre didactice, iar personalul administrativ şi auxiliar numără în jur de 1000 persoane.

În cei 100 de ani de existență, Politehnica din Timişoara a pregătit generații de ingineri care, în fabrici, în centre de cercetare și proiectare, în construcții, în electronică şi automatizări și în alte domenii, şi-au adus contribuția, în toți acești ani, la dezvoltarea economiei românești.

„În calitate de absolvent al acestei instituții, Facultatea de Mecanică – promoția 1993, îmi exprim recunoștința pentru profesorii care ne-au predat la catedră și în laboratoarele facultății. Mi-aduc aminte cu plăcere de anii studenției, de viața din căminul 15 din complexul studențesc şi de colegi şi prieteni. La mulți ani, Politehnica Timișoara!”, a scris pe facebook, Ilie Bolojan.

Formația RockIng, creată din absolvenți UPT, a lansat videoclipul piesei „100 de ani”.

Distribuie informația
Alte știri