Ilie Bolojan: Lucrările de reabilitare la viitorul sediu al administrației bihorene avansează

Asocierea de firme Drum Asfalt, Constructorul Sălard și Drumuri Bihor a semnat contractul pentru reabilitarea fostei Policlinici Mari din Oradea, viitorul sediu al Consiliului Județean Bihor, în primăvară lui 2022. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 30 de milioane de lei, plus TVA, iar durata de execuție este de 31 de luni.

În cursul anului trecut, clădirea fostei policlinici, ajunsă după mulți ani de procese și de neîngrijire o ruină, a intrat în reabilitare.

„După finalizarea lucrărilor, în a doua jumătate a anului viitor, una din cele mai frumoase clădiri de la capătul pietonalului din Oradea va fi redată, practic, bihorenilor”, spune Ilie Bolojan pe pagina sa de facebook, președintele Consiliului Județean Bihor.

Până acum au fost dezafectate amenajările realizate în scopuri medicale în anii 80 (fundații pentru aparatură, ziduri și compartimentări pentru respectarea circuitelor medicale), s-a realizat consolidarea clădirii prin turnarea zidurilor de sprijin, s-au îndepărtat tencuielile, s-a eliminat molozul, s-a intervenit la subsol, s-au turnat casele lifturilor etc.

„Se va trece la lucrările de la acoperiș: înlocuirea grinzilor degradate, montarea noii șarpante și refacerea elementelor de tablă ce profilează acoperișul. Se vor reface tencuielile exterioare și elementele de fațadă. Până în toamna acestui an lucrările la acoperiș și la fațada principală vor fi terminate. În această etapă lucrările sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Bihor, din toamnă urmând să fie cofinanțate din fonduri europene. De la sfârșitul anului 2024 toate serviciile din subordinea Consiliului Județean Bihor se vor muta în această clădire.

Imaginile arată stadiul lucrărilor la finalul unei prime etape, reprezentând 10 % din valoarea totală”.

Distribuie informația
Alte știri