Ilie Bolojan: Miza principală a planului de dezvoltare este prosperitatea municipiului Oradea

Primarul Ilie Bolojan și viceprimarul Florin Birta au prezentat în cadrul unei conferințe de presă o evaluare a modului în care proiectele municipalităţii sunt duse la îndeplinire, în ce stadiu au ajuns, respectiv dacă angajamentele au fost realizate sau sunt în curs de realizare. Asta dupa 1 an de la investirea in funtie a noului CLO.

Edilul a anunțat că miza principală a planului de dezvoltare este prosperitatea municipiului Oradea, iar în acest proiect administratia orașului de pe Crișul Repede își asumă un rol important în dezvoltarea economică orașului.

Principalele preocupări sunt: modul în care trăiesc oamenii, dacă au locuri de muncă, dacă au câștiguri mai bune, care este calitatea mediului și a serviciilor pe care le asigură Primăria Oradea, resursele financiare ale orașului, modul de gestionare a acestuia etc.

„O miză importantă era ca orașul să cunoască o dezvoltare economică importantă, ne-am propus ca orașul să cunoască o creștere a PIB-ului de cel puțin 6% în euro în fiecare an. Dacă orașul are acest ritm de dezvoltare în următorii 10 ani, am ajunge la un nivel de câștiguri mediu față de Uniunea Europeană.

Indicatorii economici ai orașului astăzi arată conform evoluției cotelor defalcate din impozitul din salarii, care arată că avem o creștere de 10% net a fondului total de salarii în municipiu. De asemenea, în primele 6 luni ale anului 2017, Primăria Oradea a încasat mai mult decât jumătate din cât am estimat pentru acest an, ceea ce înseamnă că orașul se dezvoltă”, a declarat Ilie Bolojan.

În ceea ce privește gradul de îndatorare a orașului, se poate observa că în momentul de față acesta e de 17-18%, faţă de maximum 30% cât permite legea, iar în anii următori acest grad de îndatorare are o evoluție de descreștere.

 

Distribuie informația
Alte știri