Ilie Bolojan: Nu sunt cazuri de coronavirus în centrele rezidențiale pentru vârstnici

De câteva zile se testează personalul care lucrează în centrele rezidențiale pentru vârstnici din întreg județul Bihor. Dacă cei care-i îngrijesc pe bunicii din aceste centre sunt sănătoși, atunci și vârstnicii, care sunt mult mai vulnerabili la infectarea cu coronavirusul, sunt protejați.

Testarea în Oradea s-a finalizat iar în județ suntem pe ultima sută de metri. Niciunul dintre cei care lucrează în aceste centre nu a fost depistat pozitiv.

Le mulțumesc tuturor celor care au grijă de vârstnici cu necazuri în centrul din Episcopia, centrele Caritas și celelalte. Au avut o perioadă dificilă, întrucât au trebuit să stea izolați câte 14 zile pentru a preveni răspândirea coronavirusului dacă s-ar fi infectat. Datorită măsurilor pe care le-au luat nu avem focare de infecție, așa cum sunt în alte părți. Le sunt recunoscător și colegilor de la Direcția de Asistență Socială care s-au ocupat de Azilul de Noapte. Și ei au stat izolați de familii, având grijă de cei fără adăpost, a scris pe facebook primarul Ilie Bolojan.

Alte știri