Ilie Bolojan: Oradea are un buget de investiții de 725 de milioane de lei

Pentru 2020 bugetul de investiții pentru municipiul Oradea se ridică la suma de 725 milioane lei, spune edilul, Ilie Bolojan. O treime o reprezintă sumele ce vin de la bugetul local (83 milioane lei), plus economiile cumulate din anii trecuți (82 milioane lei), respectiv redevența de la Termoficare către Primărie (60 milioane lei).

O altă treime sunt bani europeni, programați a fi trași în acest an iar restul, credite bancare pe care Primăria Oradea le-a contractat în anii trecuți și care vor fi folosite anul acesta.  

E vorba de două credite bancare, unul de la Banca Europeană de Investiții de 106 milioane lei, din care se va finaliza de exemplu drumul expres, extinderea Unității de Primiri Urgențe etc, iar celălalt care este practic o linie de credit de la BCR de 100 de milioane lei, bani care vor fi folosiți ca o rezervă pentru tragerea banilor europeni. Practic, Primăria își propune să folosească acești bani pentru proiectele europene, iar apoi să îi fie rambursați până la finalul anului.

Municipiul Oradea nu a contractat în acești ani împrumuturi decât pentru finanțarea sau cofinanțarea unor investiții și deloc pentru consum, a mai arătat primarul Ilie Bolojan.

Alte știri