Ilie Bolojan: „Oradea e vaduvita de de guvernanti cu 10 milioane de euro pe an”

In cadrul emisiunii „Romania 2019”, realizata de Cozmin Gusa, de sambat, 9 februarie, de la Oradea, edilul Ilie Bolojan a raspuns intrebarii moderatorului legata de banii pe care administratia de pe malurile Crisului Repede le pierde din cauza actualului Executiv de la Bucuresti.

„Pana in 2017, cu toate guvernele pe care le-am avut, a fost o administratie relativ stabila. Era cat de cat o predictibilitate, stiai sa iti faci bugete, pentru ca erau niste cote fixe care intrau. Si atunci, un important venit pentru noi era impozitul pe salarii, din care, in 2017, noi am incasat 40 de milioane de euro.

In 2018 au schimbat legea, in 2019 din nou schimba legea si noi am urmarit care era ritmul de crestere a acestui impozit. Ritmul era de 10-15 la suta, de la un an la altul, pentru ca crestea numarul locurilor de munca, cresteau salariile, era si influenta salariului minim, deci ar fi trebuit ca astazi sa avem aproximativ 50 de milioane de euro din acest venit.

Am facut o socoteala estimativa si incasam 46 de milioane de euro. Deci, mai putin cu 4 milioane euro. In plus, ni s-au transferat cheltuielile cu asistentii si cu persoanele care ii asista pe cei cu handicap. Aceste cheltuieli cumulate inseamna 6 milioane de euro. Prin urmare, deficitul pe un an de zile este de 10 milioane de euro. Asta inseamna un pasaj peste centura Oradea de patru benzi, finalizat cu 5 milioane de euro. Un pod peste Crisul Repede inseamna aproximativ 4 milioane de euro. Un parc de 2 hectare inseamna 500 de mii de euro. Multiplicati aceste sume si o sa va dea rezultatul. Si asta este numai intr-un singur an. Este una dintre cele mai tampite masuri care s-au luat in Romania”, a mai spus edilul oradean, la realitatea.net.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri