Ilie Bolojan: Peste 7 milioane de euro din fonduri europene pentru proiecte legate de educație

Proiectele de investiții legate de educație pe care municipiul Oradea vizează: dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, reabilitarea școlilor generale, construirea unor grădinițe noi, precum și extinderea unora deja existente.

Două se vor realiza prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 și privesc reabilitarea și echiparea infrastructurii Colegiului Tehnic Mihai Viteazul și Colegiului Tehnic Traian Vuia.
Suma estimată pentru aceste investiții este de aproximativ 1,6 milioane de euro + TVA.

Un alt proiect important este reabilitarea integrală a Școlii Generale nr. 11 de pe str. Moldovei, inclusiv sala de sport. Suma prevăzută este de 2,25 de milioane de euro + TVA.

O a treia categorie de investiții din fonduri europene pe partea de educație este investiția în creșe și grădinițe. Vor fi construite două noi: una pe Calea Clujului, în perimetrul Școlii Ian Slavici, pe str. Delfinului și una mai mare, cu șase grupe în Parcul Industrial de pe Șoseaua Borșului. Grădinița nr. 28 din cartierul Nufărul se va extinde cu trei grupe la parter și patru la etaj. În cartierul Rogerius Grădinița nr. 53 de pe str. Călugăreni se va extinde cu trei grupe, iar Grădinița 54 cu patru grupe.

Distribuie informația
Alte știri