Ilie Bolojan, premiat la Gala aniversară „Politehnica™ 100% performanță”

Foto: banatulazi.ro

Odată cu marcarea a 100 de ani de la înființarea Universității Politehnica Timișoara, a fost sărbătorită performanța, una dintre valorile care au stat mereu la baza activității sale și care au dus-o la prestigiul de care se bucură astăzi pe plan local, național și internațional.

Cu acest prilej, au fost premiaţi, luni, pentru excelenţă, 100 de absolvenţi de succes ai forului academic de pe Bega. Patru dintre ei sunt 4 bihoreni. Este vorba despre primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, IT-istul şi muzicianul Teodor Iuliu Pop, realizatorul Radiodifuziunii Române Bogdan Puriş şi ex-directorul general al Alcatel România Dan Bedros, potrivit agerpres.ro.


Primarul Ilie Bolojan, care a absolvit, simultan, două facultăţi din cadrul Politehnicii timişorene, respectiv Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Matematică, a declarat că „a fost onorant ca Institutul Politehnic să ne selecteze o sută dintre absolvenţii lui, la 100 de ani de la înfiinţare. Eu am spus că din activitatea de student mi-am amintit nu de profesorii de treabă ci de profesorii exigenţi care, prin stilul lor, ne-au forjat în acei ani şi ne-au format aşa cum suntem astăzi. M-am gândit la profesorul de analiză matematică din anul I, domnul Izvercianu, pe care l-am pomenit şi pe profesorul de maşini-unelte din anul patru, domnul Dodon. Erau nişte personalităţi, nişte oameni foarte exigenţi. Am învăţat de la ei munca asiduă, disciplina şi seriozitatea”, a declarat primarul Oradiei în al treilea mandat, Ilie Bolojan.


Distribuie informația
Alte știri