Ilie Bolojan: Primele tramvaie noi ajung la Oradea la începutul lunii martie

„Noile tramvaie care vor circula în Oradea de anul viitor încep să prindă formă în halele fabricii Astra de la Arad. La începutul lunii martie urmează să fie livrate primele două tramvaie, iar pe parcursul anului, precum și în anul 2021, vor fi livrate și celelalte 18, în așa fel încât în final să avem 20 de tramvaie noi în funcțiune”. Postarea de pe Facebook aparține primarului Ilie Bolojan.

Tramvaiul românesc a început să aibă căutare în întreaga țară unde producătorul din Arad câștigă licitații fără ca măcar să aibă competitor. Contractul de finanțare pentru Oradea a fost semnat in 2018.

“Modernizarea parcului de tramvaie e un proiect foarte important care, alături de cel privind extinderea rețelei cu noua linie de tramvai care va lega cartierul Nufărul de Calea Aradului, va asigura o mai bună funcționare a transportului public orădean”, a declarat primarul orădean, Ilie Bolojan, dupa semnarea contractului.

Tramvaiele noi, fiecare cu 160 de locuri, vor fi eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer condiționat, dar și cu un loc pentru persoanele cu dizabilități.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri