Ilie Bolojan: Priorităţile Bihorului în cazul în care Guvernul liberal va fi învestit

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat priorităţile judeţului Bihor în cazul în care Guvernul liberal va fi învestit luni de Parlament.

Liderul liberal consideră conectivitatea ca fiind una dintre priorităţi, astfel că un rol important îl va avea ministrul Transporturilor. Acesta va trebui să aibă în vedere Autostrada Transilvania, care în cea mai mare parte „nu este atacată”, dar şi drumul Oradea-Deva şi centurile ocolitoare Beiuş, Aleşd şi Biharia. Liberalul a mai spus că trebuie deblocat proiectul de electrificare şi modernizare a liniei de cale ferată între Episcopia Bihor şi Cluj, care ar trebui să se facă pe bani europeni. Pe de altă parte, Bolojan speră că noul ministru al Transporturilor va sprijini dezvoltarea Aeroportului Oradea prin compania Tarom, care să opereze cu aeronave de capacitate mai mare, astfel încât să poată fi redus preţul biletelor.

Primarul din Oradea a mai spus că Guvernul va trebui să restructureze Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Continuarea acestor proiecte este necesară, dar trebuie alocate fonduri pentru investiţii necesare. De asemenea, Bolojan aşteaptă din partea ministrului Sănătăţii îmbunătăţirea condiţiilor din spitale, proiecte europene deschise pentru dotări, precum şi „o politică bună în Sănătate”, care să permită stimularea performanţei.

Distribuie informația
Alte știri