Ilie Bolojan: ”Proiectăm Parcul Industrial Marghita”

După ce am finalizat documentațiile tehnice pentru 3 parcuri industriale în județul Bihor, în Ștei, Beiuș și Aleșd, în următoarele 3 luni vom realiza studiul de fezabilitate pentru parcul industrial din Marghita.

Pe un teren de peste 11 ha, situat la intrarea în Marghita dinspre Petreu, pe dreapta drumului județean, urmează să fie dezvoltat în următorii 2 ani parcul industrial. Terenul a fost pus gratuit la dispoziția Consiliului Județean Bihor de Primăria Municipiului Marghita, în baza parteneriatului încheiat anul trecut.

Pe baza unei propuneri de parcelare realizată de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, s-a trecut la proiectarea rețelelor de apă și canalizare, gaz și electricitate, precum și a drumurilor de acces.

După realizarea studiului de fezabilitate și obținerii statutului de parc, în toamnă vom trece la contractarea realizării proiectului tehnic și a realizării lucrărilor de investiții.

Ne propunem ca din vara anului viitor să concesionăm terenuri pentru posibilii investitori.

Existența unor amplasamente ieftine, în nordul județului Bihor, bine poziționate față de zonele mai populate și față de rețeaua de drumuri, va crea condițiile pentru atragerea unor noi companii în zonă și pentru slujbe mai bune.

Mulțumesc domnului primar Marcel Sas și Consiliului Municipal Marghita pentru acest parteneriat în vederea dezvoltării economice a Municipiului Marghita și a zonei limitrofe acestuia.

Alte știri