Ilie Bolojan: Susținerea comunităților basarabene este o obligație morală

Foto: facebook/ Ilie Bolojan

La propunerea Primăriei Băcioi au început lucrările în vederea realizării unui parc de aproape 1,4 ha, în centrul comunei. Pe un teren degradat, cu o clădire neterminată aflată în paragină din perioada sovietică, se va realiza un parc cu toate dotările, până la finalul anului.

„Ne-am înfrățit cu localitatea Băcioi, suburbie a Chișinăului, pentru a realiza, în parteneriat, proiecte concrete”, scrie pe facebook, șeful administrației bihorene, Ilie Bolojan.


Primăria Băcioi asigură 50% din fonduri, Guvernul Moldovei 25%, iar Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor 25%. Va fi o zonă de întâlnire și de recreere pentru comunitatea locală.


Lucrările sunt realizate în proporție de peste 50%. Până la sfârșitul lunii noiembrie se vor termina lucrările, odată cu plantarea arborilor și însămânțarea gazonului.

„Mulțumesc Primăriei Băcioi și Guvernului Republicii Moldova pentru parteneriat, precum și consilierilor orădeni și bihoreni pentru aprobarea cofinanțării acestui proiect. Pentru noi, susținerea comunităților basarabene este o obligație morală. Fiecare proiect concret care se realizează, alături de integrarea economică și energetică, înseamnă o cărămidă pusă la temelia prosperității pe ambele maluri ale Prutului”, adauga Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri