Ilie Bolojan: Unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Alianței Vestului a fost parafat

Foto: digi24.ro

Alianța Vestului, formată din primarii din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, s-a reunit pentru prima dată în 2020. Lucian Bode, ministrul transporturilor, a semnat alături de edili acordul de implementare a unuia dintre cele mai ambițioase proiecte ale Alianței: electrificarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor. Pe noile linii nu vor mai circula trenuri pe motorină, ci doar electrice, care vor ajunge să aibă viteze de până la 120 de km la oră.

„Lansarea achiziției în luna martie 2020, depunerea ofertelor în luna mai, evaluarea ofertelor – maxim luna august, semnarea contractului, proiectare plus execuție – în luna septembrie și începerea efectivă a lucrărilor, în aprilie 2021. Un proiect major a cărui valoare se ridică la 7,3 miliarde de lei”, a declarat Lucian Bode, ministrul interimar al transporturilor.

În 8 decembrie 2018, primarii Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) şi Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timişoara, documentele de înfiinţare a Alianţei Vestului, iniţiativa prin care se doreşte în special atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a zonei de vest a ţării.

Sursa: digi24.ro

Alte știri