Imagini inedite. Câteva capre negre au fost filmate în Parcul Natural Apuseni. VIDEO

Intalnire inedita in Parcul Natural Apuseni cu un ciopor de capre negre. Cu toate că în România această specie se întâlnește în general în Carpații Meridionali, animalele au fost filmate acum în Apuseni iar imaginile au fost postate pe pagina Romsilva-Parcul Natural Apuseni ,

In sezonul rece femelele sunt in perioada de gestatie, iezii fiind născuți abia in aprilie-mai, din acest motiv va rugam sa aveti o conduita adecvata in drumetiile voastre, indeosebi in zonele unde este prezent acest mamifer.

Parcul Natural Apuseni este situat în vestul României, în partea central-nord-vestică a Munţilor Apuseni, întinzându-se pe o parte din masivele Bihor la sud şi Vlădeasa la nord, pe teritoriul administrativ a trei judeţe (Cluj 40%, Bihor 32%, Alba 28%).

PNAp cuprinde suprafeţe de pe teritoriul administrativ a 16 comune, şi proprietăţi aparţinând la 25 de comune. În ce priveşte numărul de comunităţi, pe teritoriul PNAp sunt cuprinse integral 53 localităţi şi 3 sate de vacanţă (Boga, Fântânele şi Vârtop), parţial fiind cuprinse încă 8 localităţi, situate pe limitele parcului.

https://www.facebook.com/watch/?v=900574490397494
Alte știri