Imagini rare/ O barză neagră surprinsă într-o pădure din Apuseni/ VIDEO

O barză neagră, apariție rară în țara noastră, profită de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului iar imaginile au fost publivcate pe internet

Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere. Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Credit: Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri