Imagini rare. O capra neagra a fost filmata intr-o zona stancoasa din Apuseni

Imagini mai putin intalnite, cu salturile spectaculoase ale unei capre negre au fost  filmate  într-o zonă stâncoasă din Parcul Natural Apuseni fiind apoi publicate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Fauna bogată din Parcul Natural Apuseni este atent monitorizată de specialiștii Romsilva, parcul oferind faunei toate condițiile de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos, se arata in descrierea imaginilor surprinse de Coraș Florin.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. În iernile cu zăpezi mari, caprele negre se retrag în zonele cu stâncării, de unde cade zăpada, găsind mai ușor mușchi, licheni sau cetină.

Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri. În parc se regăsesc numeroase specii de nevertebrate, pești, amfibieni, păsări, inclusiv cocoșul de munte, mamifere mici, dar și mamifere mari, precum capra neagră, cerbul, mistrețul, căpriorul, lupul, râsul, pisica sălbatică, dihorul, vidra sau ursul.

Distribuie informația
Alte știri