Imagini terfiante la un resort de lux din Cipru, unde a fost cazată și o oradeancă

O vacanță de vis s-a transformat într-un coșmar pentru cei peste 1.000 de turiști cazați la un resort de lux, din Ciprul de Nord. Un român a povestit clipele terifiante pe care le-a trăit, în momentul exploziei unui depozit al armatei turce care a spulberat geamurile și ușile hotelului în care era cazat.

Acesta a povestit că, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1.30-1.45 au început să se audă bubuituri, „ca la artificii”. „Am ieșit pe balcon. Bubuiturile erau destul de puternice și am crezut că se trag salve de tun, pentru vreo sărbătoare…. Am sunat la recepție și ne-au zis să stăm liniștiți că ar putea fi artificii de la Cazino. La un moment dat, însă, o explozie puternică a cutremurat hotelul. Toate geamurile s-au făcut zob, ușile solide au fost dislocate de suflul exploziei, au sărit așchii din ele. Chiar și instalațiile sanitare de la baie au sărit”, a povestit momentul turistul român.

Turiștii au intrat în panică, au ieșit din camere îmbrăcati sumar, așa cum se aflau în pat, desculț și au năvălit pe holuri spre ieșire. Personalul hotelului i-a condus până pe plaja din apropiere, într-o zonă cât mai protejată.
Turiștii evacuați au petrecut noaptea pe plajă, dormind pe șezlonguri, potrivit evz.ro.

„Sus, pe deal, depozitul ardea și se auzeau bubuituri, ca și la bombe. Exploziile au continuat mai bine de două ore. Între timp, toată zona a fost izolată de armată, iar pe mare patrulau nave militare”, a mai povestit românul.

Printre cei peste 1.000 de turiști aflați, în acel moment, în cele trei hoteluri din resortul Acapulco s-au aflat și patru familii de români, dar și o tânără de 30 de ani, din Oradea, căsătorită cu un cetățean străin. Din fericire nimeni nu a fost ranit.

Foto: rtv.net

Distribuie informația
Alte știri