Imigrantii au ajuns in Bihor. COMUNICAT – Inspectoratul General pentru Imigrări

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat, în ultimele 24 de ore, în baza Planului Estival 2016, mai multe acțiuni proprii pe linia combaterii șederii ilegale si a muncii nedeclarate a cetățenilor străini, ocazie cu care au fost depistați, cu ședere ilegală, șapte cetățeni străini.

Astfel, în București și pe raza de competență a judetului Bihor au fost identificați, cu ședere ilegală, sapte cetățeni străini, trei bărbați și patru femei, cu vârste cuprinse între 21 si 50 de ani, trei din China, doi din Libia si câte unul din Camerun și Nigeria.

Persoanele au intrat legal în România, în baza unor vize de scurtă ședere, iar la expirarea acestora nu au părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de Imigrări au emis pentru sase persoane decizii de returnare prin care sunt obligate să părăsească România în termen de cel mult 15 zile. Cetățeanul camerunez, întrucât are calitatea de membru de familie al unui cetățean român, a fost îndrumate să se prezinte cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere, în scop de reîntregirea familiei.

Cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu avertisment si amendă în valoare totală de 800 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/ 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul acțiunii, o societate comercială calificată în activități de consultanță și management a fost sancționată contravențional cu suma de 1500 lei, deoarece nu a comunicat în termenul legal de 10 zile, încheierea contractului de muncă pentru un cetățean marocan.

FOTO: floresti24.ro

Distribuie informația
Alte știri