IMM-urile cer creșterea pragului pentru acordarea facilităților la salarii

Foto: ilustrativ

IMM-urile cer Guvernului creșterea pragului pentru acordarea facilităților la salarii. Acesta ar trebui majorat de la 4000 de lei brut pe lună la 4.400 de lei, consideră Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Solicitarea adresată Guvernului este astfel de creștere a pragului pentru acordarea facilităţilor cu 400 lei/lună.

Organizaţia menţionează că, potrivit HG nr. 598/2024 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu data de 1 iulie 2024, s-a majorat salariul minim brut la 3.700 lei/lună. Anterior, salariul era de 3.300 lei/lună. Concomitent, salariul net ajunge la 2.363 de lei, de la 2.073 lei.

Organizaţia susţine că IMM-urile au nevoie de sprijin în această perioadă pentru a-şi motiva forţa de muncă, pentru a-şi păstra talentele şi angajaţii cei mai buni, pentru a reuşi să facă faţă mediului economic dificil şi provocărilor de pe pieţele în care activează. Tocmai aceste categorii de venituri asimilate salariilor sunt cele care fac diferenţa pentru retenţia angajaţilor.

CNIPMMR solicită Guvernului, pentru susţinerea obiectivului privind creşterea veniturilor nete ale persoanelor care realizează venituri din salarii la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, creşterea pragului pentru acordarea facilităţilor cu 400 lei/lună, la 4.400 lei brut/lună, de la 4.000 lei brut /lună, pentru veniturile realizate din salarii sau asimilate salariilor.

„Creşterea pragului la 4.400 de lei pentru acordarea deducerilor pentru salariaţi cu salariul minim brut pe economie, contribuie la creşterea veniturilor angajaţilor fără riscul scăderii veniturilor nete ale acestora, venind în acelaşi timp în susţinerea solicitărilor şi eforturilor angajatorilor de a menţine forţa de muncă.

Mărirea valorii la 4.400 de lei vine in sprijinul IMM-urilor care vor putea acorda alte categorii de venituri asimilate salariilor, în special tichete de masă, fiind un câştig atât pentru angajatori şi angajaţi, cât şi Guvern contribuind la menţinerea păcii sociale.”, a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Distribuie informația
Alte știri