Imobiliare.ro: Prețurile apartamentelor noi din orașele mari continuă să crească. Vezi cum stă Oradea

Prețurile apartamentelor noi din orașele mari continuă să crească susținut, cu până la +4% în Timișoara sau Constanța în ultimele 30 de zile, conform datelor Imobiliare.ro.

Singura excepție notabilă este Iașiul, unde asistăm la o evoluție contrară celei înregistrate în celelalte mari centre urbane. De asemenea, asistăm la creșteri ale prețurilor apartamentelor și în orașele medii analizate, cu Oradea în prim plan (+1.8%). Creșteri de preț au avut loc și în Sibiu și Craiova.

“1598 euro/mp util este noua valoare record pe care o înregistrează Indicele Imobiliare.ro la nivel national, consecința unui ritm anual de apreciere de 11.4%, depășind ușor prognozele noastre de la începutul anului când estimam o creștere anuală de până în 10 procente. Cererea ridicată pune presiune pe preț și va continua să o facă și în lunile următoare, conform datelor de care dispunem, însă nu este un fenomen îngrijorător, ci mai degrabă un reglaj normal al raportului dintre cerere și ofertă”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.”

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară pentru cumpărătorii interesați de un apartament. Cu o creștere de 3% doar în ultimele 30 de zile, prețul mediu solicitat pentru proprietățile rezidențiale noi a ajuns la sfârșitul lunii mai la valoarea de 2.960 euro/mp util.

Cu un preț mediu nou și vechi de 1907 euro/mp, Brașovul își consolidează poziția de al doilea cel mai scump oraș al țării pe piața rezidențială. Este urmat de Timișoara. Acolo prețul mediu pentru apartamentele noi este în prezent de 1960 euro/mp.

În ceea ce privește evoluția prețurilor apartamentelor în orașele medii, cea mai spectaculoasa creștere a avut loc în Oradea, unde întâlnim un avans anual de 17.2% în ultimele 12 luni și de 1.8% în ultima luna. Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Oradea este de 1602 euro/mp.

Distribuie informația
Alte știri