IMPULS la a treia expoziție. Se intitulează” EXODUS”

Cea de a treia expoziție din cele șase organizată de asociația Kiwanis Art și Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte a avut loc miercuri seară la Sinagoga Zion. A expus Vasilica Roman, masterandă la Picură și Multimedia.

Exodus este titlul expoziției și, așa cum arăta și artista, adevărată rătăcire pe un drum aleatoriu, presărat cu obstacole, cu sentimentul de teamă în faţa necunoscutului, cu confruntări ca formă de iniţiere şi regăsire de sine. După pierderea axei şi centrului, în momentul părăsirii locurilor natale, personajele caută o redefinire a noului spaţiu, al unui nou centru. Exodul devine în acest context un mod de a descoperi sinele abandonat. Călătoria este văzută ca o asceză sau ca o evadare, ca o trecere spre o altă dimensiune şi în acelaşi timp spre o altă experienţă, spre un spaţiu nou, aflat dincolo, care se lasă treptat decodificat, dar niciodată cunoscut pe deplin.”

Acest maraton expozțional capătă forță cu fiecare expozoziție. se conturează și se face tot mai vizibil . Doar așa ne-am atinge scopul, acela de a promova și susține tinerii artiști performant-i arăta în cuvântul de deschidere Rodica Indig- președinta în exercițiu KIWANIS Art. Surprinzător de mare a fost prezența orădenilor în seara de miercuri. Printre cei prezenți s-a numărat primarul Ilie Bolojan și directorul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac.

Distribuie informația
Alte știri