Impuscaturi ca-n filme la Osorhei. Politistii au deschis focul ca sa prinda 3 suspecti de furt

foto/arhiva

Politisti din mai multe structuri IPJ au prins în flagrant trei bărbați, de 36, 43 și 50 de ani, din comuna Gepiu și din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Cei trei sunt bănuiți ca,în noaptea de 23 spre 24 ianuarie a.c, în urma unei înțelegeri prealabile, ar fi pătruns prin efracție în curtea unei societăți comerciale din localitatea bihoreană Aleșd, cu intenția de a sustrage bunuri, însă, pentru că au observat prezența unui paznic în interiorul societății, au părăsit locația cu un autoturism.

Imediat după comiterea faptei, aceștia au fost opriți de polițiști în trafic, la intrarea în comuna bihoreană Oșorhei. Pentru oprirea acestora, polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând două focuri de armă înspre anvelopele și caroseria autoturismului. În urma folosirii armamentului nu au rezultat victime.

Joi, 24 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au luat, față de cei trei bărbați, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

În urma extinderii cercetărilor de către polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea, aceștia îi bănuiesc pe cei trei că, în perioada septembrie – decembrie 2018, împreună cu un tânăr de 23 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor, ar fi pătruns prin escaladare și efracție în 7 locuințe din municipiul Oradea și ar fi sustras bani și bijuterii, provocând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 248.000 lei.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, vineri, 25 ianuarie a.c.,
polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei patru pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Tot vineri, 25 ianuarie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor trei bărbați de 36, 43 și 50 de ani mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului – Poliția Municipiului Oradea împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul unităților de parchet competente, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri