In 33 de localitati din Bihor exista riscul ca telefonul sa intre automat in roaming si astfel sa platiti facturi mai mari

Potrivit ultimelor masuratori facute de Autoritatea Nationala pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, roamingul involuntar poate aparea, practic,  in toate localitatile de pe granita, dar si in Oradea.

Lista completa : Valea lui Mihai,Simian, Voivozi, Silindru, Sacueni, Diosig, Mihai Bravu, Tamaseu, Nuved, Parhida, Satu Nou, Biharia, Santaul Mic, Santaul Mare, Bors, Santion, Oradea, Santandrei, Tarian, Girisiu de Cris, Toboliu, Cheresig, Roit, Sannicolau Roman, Berechiu, Cefa, Inand, Madaras, Salonta, Ciumeghiu, Avram Iancu, Ant .

Chiar si in aceste zone, problemele pot aparea  numai în cazul în care serviciul de roaming este activat  iar telefonul mobil e setat pe identificarea automată a reţelei. In aceste situatii, telefonul e va conecta la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal.

Pentru a evita costurile suplimentare, sfaturile ANCOM  sunt:

Selectati  manual reteaua operatorului, solicitati roaming doar cand plecati in strainatate si verificati reţeaua înainte de a utiliza aparatul.

Distribuie informația
Alte știri