În 5 iunie, Oradea devine, pentru o zi, capitala șahului românesc. VIDEO

La doar 5 ani de la aparitie, Memorialul Cartis Dan A. Mihai, transformat deja intr-un festival (in 04 iunie ora 17,30 va avea loc un simultan de sah cu cel mai bun sahist roman din toate timpurile Dieter Nisipeanu unde mai sunt locuri libere !! ) aduce la start un numar impresionant de jucatori de sah de top din Romania.,Inimosii Dan Cartis (firma Electrofor + Asociatia Cartis for Sport) si Dan Rat (maestru F.I.D.E.), alaturi de D.J.S.T., C.S.U. Agora Oradea si AJSah Bihor, au transformat un turneu oarecare de sah , intr-unul din cele mai apreciate turnee romanesti.

O pleiada de jucatori importanti vor veni la pensiunea Allegria din Baile 1 Mai in 05 iunie.

5 Mari Maestrii Internationali, 8 Maestrii Internationali si 6 Maestrii FIDE inscrisi pina la data redactarii materialului (72 inscrisi si continuam inscrierile), se vor duela pentru un fond de premiere de 15.000 lei. Pentru o mai mare spectaculozitate, organizatorii au stabilit la finalul competitiei un Final 4 (partide de sah blitz care vor fi transmise live de echipa FAN Media) !

Jucători de top la Oradea

Printre jucatorii importanti care vor veni la turneu se numara si Istratescu Andrei (jucatorul roman care se duela in perioada junioratului cu uriasul Garry Kasparov), Nevednichy Vladislav (jucator naturalizat in echipa olimpica a Romaniei, care a adus de-a lungul vremii victorii importante pentru Romania), Jianu Vlad (component al echipei olimpice a Romaniei si unul dintre cei mai spectaculosi jucatori de sah rapid din tara), Ardelean Catalin (fostul antrenor al echipei olimpice de seniori a Romaniei si un temut adversar pt orice jucator), marele maestru galatean Manolache Marius, cea mai buna jucatoare romanca Bulmaga Irina (numarul 31 mondial !) , o pleiada de jucatori mai tineri extrem de talentati si combativi (Dragomirescu Robin, Anton Teodor, Costachi Mihnea) si nu in ultimul rand noul val de tineri talentati , componenti ai loturilor nationale de juniori ( Butuza Stefan-Tg Mures U10, Oltean Cristian-Arad U16,Ileana George-Alba Iulia U20, Matasaru Stephanie-Timisoara U16 ).

Distribuie informația
Alte știri