În acest an, 270.000 de români ar putea pleca la muncă în Germania

Foto: digi24.ro

Circa 270.000 de români ar putea pleca anul acesta să muncească în Germania, a declarat, ministrul Muncii. Raluca Turcan a precizat că a discutat deja despre situația acestor români cu autoritățile germane.

Anul trecut, transportul și condițiile în care mulți români au ajuns să lucreze în Germania a ajuns subiect în presa internațională. Violeta Alexandru, atunci ministru al Muncii, chiar a efectuat o vizită în Germania pentru a discuta cu decidenții de acolo despre condițiile de lucru ale muncitorilor sezonieri. La revenirea în România, Alexandru a spus că va fi modificată legislația din Germania pentru ca interesele muncitorilor să fie mai bine protejate.

„Pentru aceşti circa 270.000 de muncitori deja am făcut progrese foarte mari ambele ministere ale Muncii, pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, activitatea de control a condiţiilor de muncă, pentru a creşte relaţia dintre angajatori şi angajaţii sezonieri prin intermedierea procesului de muncă sezonieră de către agenţii specializate de plasare a forţei de muncă”, a declarat ministrul Muncii, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea.

Distribuie informația
Alte știri