În atenția bihorenilor pasionați de inteligență artificială și alte tehnologii noi! Comisia Europeană caută experți

Comisia Europeană își va forma două grupuri de experți, în inteligență artificală, respectiv în responsabilitatea legată de noile tehnologii, specialiștii interesați, inclusiv din România, fiind invitați să-și depună candidaturile online, a anunțat luni executivul Uniunii Europene.

Înscrierile pentru grupul de experți în inteligență artificială se trimit până pe 9 aprilie (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/call-high-level-expert-group-artificial-intelligence) iar pentru grupul de experți în responsabilitate și noi tehnologii, până pe 30 aprilie (http://ec.europa.eu/newsroom/just/item-detail.cfm?item_id=615947).

De la o asistență medicală mai bună la un transport mai sigur și o agricultură mai durabilă, inteligența artificială (AI) poate aduce beneficii majore societății și economiei europene, crede CE. Totuși, Comisia Europeană consideră că se ridică anumite chestiuni legate de impactul inteligenței artificiale asupra viitorului muncii și a legislației existente. Acest lucru necesită o dezbatere largă, deschisă și incluzivă privind modul în care să se utilizeze și să se dezvolte inteligența artificială, atât din punctul de vedere al eficienței, cât și al eticii.

Foto: pixabay.com

Distribuie informația
Alte știri