În Bihor continuă Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”

Pe parcursul anului şcolar 2019 – 2020, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale, în parteneriat cu firma „Maspex România” continuă Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor.

Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi” are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. Programul este adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu.

În județul Bihor, proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

2.271 de elevi, din 117 clase, din 83 de unități școlare din mediul urban și din mediul rural din județul Bihor s-au înscris pentru a fi implicate în activitățile informativ preventive derulate de polițiștii de prevenire bihoreni pe teme privind siguranța copiilor în cadrul proiectului „Școala Siguranței Tedi”.

În cursul lunilor ianuarie și feruarie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au derulat 42 de activităţi preventive în 21 de unităţi şcolare bihorene, în care au implicat până în prezent peste 800 de elevi din municipiul Oradea, din Lăzăreni, Oșorhei și Aleșd.

Polițiștii de prevenire bihoreni vor continua acțiunile în cadrul programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” în unități școlare din localitățile bihorene Vașcău, Uileacu de Beiuș, Tulca, Tinca, Tileagd, Țețchea, Tăuteu, Batăr, Girișu de Criș, Tămășeu, Ștei, Șimian, Sântandrei, Sânnicolau Român, Sânmartin, Sâmbăta, Sălard, Săcueni, Rieni, Popești, Pomezeu, Pietroasa, Brusturi, Oșorhei, Oradea, Nucet, Nojorid, Mădăras, Marghita, Lunca, Lăzăreni, Lazuri de Beiuș, Ineu, Husasău de Tinca, Hidișelu de Sus, Uileacu de Beiuș, Drăgești, Derna, Curtuișeni, Cociuba Mare, Chișlaz, Copăcel, Cefa, Câmpani, Căpâlna, Căbești, Brusturi, Borod, Beiuș, Avram Inacu, Aușeu, Aleșd și Abram.

Informaţiile oferite de poliţiştii bihoreni sunt susţinute de o serie de materiale educative complexe şi atractive, destinate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, adaptate celor trei categorii de beneficiari, constând în cărţi de colorat, broşuri şi pliante informative, set de scenarii de activităţi.

Proiectul Tedi nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Activităţile derulate în şcoli de poliţiştii bihoreni respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc, micuții implicați fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui.

Poliţiştii de prevenire le-au prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele rutiere, aspecte privind trecerea pentru pietoni şi le-au explicat semnificaţia semaforului pentru pietoni..Activităţile preventive derulate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri bihoreni pe parcursul întregului an şcolar 2019 – 2020.

Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

Alte știri