În Duminica Floriilor, Papa Francisc a deplâns utilizarea violenţei, amintind de martiriul lui Iisus din Nazaret

Foto: vaticannews.va

Papa Francisc a denunţat duminică ”nebunia războiului” într-o ”lume violentă şi rănită”, în timpul omiliei sale în Duminica Floriilor în care mii de credincioşi romano-catolici au revenit în Piaţa Sfântul Petru după pandemie, relatează EFE.

Suveranul pontif argentinian a deplâns utilizarea violenţei, amintind de martiriul lui Iisus din Nazaret: „Când se recurge la violenţă, nu mai ştim nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, şi nici despre ceilalţi, care sunt fraţi”, a avertizat el.

În omilia sa, Papa Francisc nu a făcut o aluzie explicită la războiul din Ucraina, aşa cum a făcut cu insistenţă de la începutul invaziei, la 24 februarie, dar şi-a arătat din nou preocuparea pentru o lume „rănită” de conflict.

Şi a precizat că aceasta va fi tema centrală a acestei Săptămâni Sfinte. „Încurajez să mergem spre Paşti cu iertarea lui. Pentru că Hristos mijloceşte continuu în faţa Tatălui pentru noi şi, privind lumea noastră violentă şi rănită, nu oboseşte să repete: ‘Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac’ „, a conchis el.

Ritualul Duminicii Floriilor, care comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, este unul dintre cele mai iubite de credincioşi şi a început cu procesiunea ramurilor în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican în faţa a mii de oameni, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2019 din cauza pandemiei.

Distribuie informația
Alte știri