În infernul de foc din Australia, prinși și foarte mulţi români

Foto: stirileprotv.ro

Incendiile devastatoare din Australia continuă să facă ravagii. Milioane de animale au pierit în flăcări. Aproximativ 500 de milioane de păsări, reptile și mamifere au murit până acum în incendiile din sud-estul Australiei, estimează Universitatea din Sydney. Cifrele continuă să crească, întrucât de sâmbătă sosește un nou val de căldură.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini apocaliptice. Cangurii încearcă să scape, cu disperare, din urgia flăcărilor și a crengilor care cad din copaci. Una dintre cele mai fragile specii de aceste păduri este koala, care se mișcă foarte încet și care se hrănește cu frunze de eucalipt, un copac extrem de inflamabil. Numărul de koala morți a ajuns la 8.000, însemnând o treime din populația speciei din aceste regiuni.

În infernul de foc din Australia, cu peste 200 de focare active, au fost prinși și foarte mulţi români, potrivit stirileprotv.ro. Marina a declanşat una dintre cele mai mari operaţiuni de evacuare din istoria ţării de la antipozi. Mii de oameni care s-au refugiat pe plaje, din calea pârjolului, sunt evacuați cu vase militare și civile. Peste 5 milioane de hectare au fost pârjolite, cel puțin 20 de persoane au murit și peste 1.400 de case au fost distruse.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri