In Joia Mare, la Filarmonica oradeana se canta „Messa da Requiem”

Orchestra simfonică și Corul filarmonicii invita melomanii oradeni  la auditia concertului „Messa da Requiem” – pentru soliști, cor și orchestră de GIUSEPPE VERDI (1813—1901), contribuind astfel la pregătirea spirituală din timpul Săptămânii Luminate.

Lucrarea este o capodoperă de referinţă a literaturii muzicale vocal-simfonice universale. Dincolo de faptul că Recviemul în mod tradiţional este o lucrare muzicală religioasă (slujba funerară catolică), toate aspectele de dramaturgie şi expresie ale operelor verdiene se regăsesc pe deplin în această compoziţie grandioasă.

Cei patru solişti vocali invitaţi cu această ocazie, sunt artişti interpreţi recunoscuţi atât pe scenele de concerte şi de operă din ţară, cât şi pe cele din străinătate: Barabás Zsuzsa – solistă a Operei Maghiare din Cluj-Napoca; Sidonia Nica – solistă a Operei Naţionale din București; Szerekován János – născut la Târgu-Mureş, stabilit în Ungaria, solist invitat fiind pe toate scenele importante din Ungaria; Dan Popescu – solist al Operei din Brașov.

Conducerea muzicală aparţine dirijorului nostru permanent, maestrul Romeo Rîmbu. Participă şi cu această ocazie festivă Corul Filarmonicii, cu pregătirea muzicală a dirijorului Lászlóffy Zsolt.”

Distribuie informația
Alte știri