In Memoriam Sever Dumitrașcu/ Prezentare de carte la Universitatea din Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Universitatea din Oradea și Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării – Departamentul de Istorie, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea organizează prezentarea cărții In Memoriam Sever Dumitrașcu, coord. Florin Sfrengeu și Florina Ciure, apărută la Editura Muzeului Țării Crișurilor și Editura Ratio et Revelatio, Oradea, 2023.Evenimentul va avea loc marți, 17 octombrie 2023, de la ora 12.00, la Universitatea din Oradea, Amfiteatrul „Nicolae Iorga”.

Cartea este un omagiu adus profesorului și arheologului Sever Dumitrașcu, personalitate marcantă a arheologiei și istoriei din România, care a adus importante contribuții la cunoașterea comunităților umane din partea de nord-vest a României, creator de școală arheologică, cadru didactic și fost conducător al instituției muzeale orădene.

Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Sorin Șipoș, prof. univ. dr. Gabriel Moisa, prof. Edit Dumitrașcu, lect. univ. dr. Florin Sfrengeu, dr. Florina Ciure și Preot dr. Ion Alexandru Mizgan.

Intrarea este liberă !

Distribuie informația
Alte știri