În minivacanţa de Sărbători Pascale s-au înregistrat peste 4 mii de situaţii de urgenţă

IGSU a anunţat, luni, că în minivacanţa prilejuită de sfintele sărbători pascale, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 4.058 de situaţii de urgenţă.

Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenţii, ceea ce înseamnă aproape 3.300 de astfel de situaţii. De asemenea, au intervenit pentru stingerea a 270 de incendii, 17 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 472 de misiuni de protejare a comunităţilor.

IGSU recomandă  cetăţenilor să respecte, în continuare, câteva reguli esenţiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puţină apă) şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situaţie, nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate şi nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Distribuie informația
Alte știri