În Oradea a început recensământul agricol. Ce trebuie să știe proprietarii de terenuri din oraș

Primăria Municipiului Oradea face cunoscut orădenilor că în temeiul O.U.G nr. 22/2020, în perioada 10 mai – 31 iulie 2021, în Municipiul Oradea se desfășoară Recensământul General Agricol – Runda 2020. 

1. Scopul recensământului?

Scopul recensământului este acela de a se recenza exploatațiile agricole existente la nivelul Municipiului Oradea, ce se compun din teren agricol având o suprafaţă în întindere de minimum 1.500 mp și animale, în vederea obținerii de date statistice și a finanțării prin fonduri europene.

2. Cum se desfăşoară?

Colectarea şi înregistrarea datelor la recensământ se realizează de către recenzori, care sunt asimilaţi operatorilor statistici, prin interviu față în față cu deținătorul/administratorul exploataţiei agricole cu și fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

3. Cine organizează recensământul general agricol?

Pregătirea, organizarea şi efectuarea recensământului se realizează de către Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu structurile teritoriale din subordinea acestora, sub coordonarea şi controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În Municipiul Oradea, colectarea şi înregistrarea datelor la recensământ  vor fi efectuate de c[tre recenzori reprezentanți ai statului, afla’i în raport contractual cu Direcţia Agricolă Județeană Bihor.

Primăria Municipiului Oradea solicită cetăţenilor ce deţin teren agricol şi animale  cuprinși în listele de recensământ, să colaboreze cu recenzorii, în sensul furnizării informaţiilor solicitate cu bună credință și responsabilitate.

Distribuie informația
Alte știri