In Oradea, mortii vor fi transportati cu un dric funerar electric

Cimitirul Municipal din Oradea s-a dotat din aceasta luna cu o masina funarara electrica. Este vorba despre un autovehicul mortuar electric Clasic 2, cu platou, în valoare de 15.643 euro, fără TVA care va fi folosita la transportul decedatilor catre locul de inhumare.

Este un automobil economic și silențios. Acesta are un un buton care permite reducerea vitezei la maximum 10 km pe oră, astfel încât cortegiul funerar să se poată deplasa la pas în urma ei. De asemenea, fiind foarte silențios, nu va deranja nici slujba religioasă în timpul mersului„, precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Masina a fost achizitionata din dorința de a contribui la reducerea poluării si de a fi în pas cu trendul european, asa cum au transmis autoritatile. O data cu dricul electric Administratia patrimoniului Imobiliar a mai achizitionat din Ungaria doua mașini electrice pentru Aquaparkul Nymphaea
Cele două mașini distribuite la Aquapark sunt de culoare albă, de tip golf, pentru două persoane și au costat 9.400 euro fără TVA, fiecare. În spate sunt prevăzute cu o benă pentru transport de 1x1m, având o capacitate de 300 până la 400 kg.

Astfel de automobile erau necesare în Aquapark, una urmând a fi folosită pentru transportul alimentelor către punctele de alimentație, iar alta, pentru transportul substanțelor chimice necesare în activitatea de curățenie„, informează Liviu Andrica. Toate cele trei automobile electrice au o autonomie de 50-60 km, putând fi încărcate de la orice priză de 220 volți. Mașinile vor fi înscrise și în circulație, după care vor putea fi folosite chiar și în oraș, exact ca și mașinile obișnuite.

Distribuie informația
Alte știri