In premiera, Bihorul incearca sa se promoveze singur in nordul Italiei

Preşedintele administratiei bihorene, Pasztor Sandor s-a intors de la Targul de la Milano cu speranta ca a pus bazele unui parteneriat si cu Lombardia, considerata una din cele mai industrializate regiuni ale Italiei, adevarat motor economic ale Europei. Mijlocitor direct a fost ambasadorul Romaniei la Roma, bihoreanul George Bologan.

Pasztor sustine ca atu-urile Bihorului sunt: mână de lucru ieftină, zboruri low-cost Milano-Oradea si conectarea judetului, la Europa prin autostradă, prin Ungaria, peste doi – trei ani. Consiliul Judeţean speră că Bihorul va putea profita de puterea economică a lombarzilor, pentru a-şi popula parcurile industriale din judeţ, 3 la numar.

In ceea ce priveste colaborarea cu Tirolul de Sud-Trento, demarata de administratia bihoreana de ceva ani buni, ea va continua, atat pe plan artistic cat si economic. Reprezentantii acestei regiuni vor veni la Oradea la inaugurarea Muzeului Tarii Crisurilor, pe 18 mai, institutia de cultura oferind doua sali pentru expozitii permanente, artistilor italieni.

Alte știri